15 Nisan 2013 Pazartesi

Kremalı turp çorbası

MALZEMELER
¤ 2 demet Turp (yaprakları ile)
¤ 2 tane Pırasa
¤ ½ su bardağı Krema
¤ 4 su bardağı Tavuk Suyu
¤ 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
¤ Bir kaç sap kıyılmış Maydanoz
¤ Tuz
¤ KarabiberHAZIRLANIŞIPırasa turp ve yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın ve hepsi



MALZEMELER
¤ 2 demet Turp (yaprakları ile)
¤ 2 tane Pırasa
¤ ½ su bardağı Krema
¤ 4 su bardağı Tavuk Suyu
¤ 2 yemek kaşığı Zeytinyağı
¤ Bir kaç sap kıyılmış Maydanoz
¤ Tuz
¤ Karabiber


HAZIRLANIŞI


Pırasa turp ve yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın ve hepsini zeytinyağında hafifçe sararana kadar çevirin.





Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin.


5 dakika kadar pişirin. Hepsini mikserden geçirin ve ince süzgeçte süzün.


Tuzunu ve biberini koyup, ısıtın ve servisten önce kremayla karıştırın.


Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uzunlar Epoksi - Epoksi Zemin Kaplama